Наближава един хубав християнски празник - Никулден! Както обикновено, на този ден преобладаващите ястия на трапезата са предимно рибни. Ето и един прекрасен на вкус рибник, който се приготвя изключително бързо - за около 10 минути и освен че е много вкусен, той е и още повече полезен :
Необходими продукти:
1. Една средно голяма скумрия.
2. Един пакет тесто.
3. Ореходи ядки - по желание, около 150 гр.
4. 1 главичка лук.
5. Малко зехтин.
6. Чер и червен пипер на вкус.
Начин на приготовление:
Почистваме скумрията, посоляваме я.
Задушаваме нарязания на ситно лук, прибавяме смлените орехи, червения и черния пипер и разбъркваме около 3-4 минутки. Напълваме скумрията с орехите.
Разточваме тестото , разстиламе отгоре от орехите /колкото са останали след пълненето/, поставяме рибата и я завиваме добре с тестото.
Печем в умерена фурна.
Добър апетит!
Необходими продукти:
1. Една средно голяма скумрия.
2. Един пакет тесто.
3. Ореходи ядки - по желание, около 150 гр.
4. 1 главичка лук.
5. Малко зехтин.
6. Чер и червен пипер на вкус.
Начин на приготовление:
Почистваме скумрията, посоляваме я.
Задушаваме нарязания на ситно лук, прибавяме смлените орехи, червения и черния пипер и разбъркваме около 3-4 минутки. Напълваме скумрията с орехите.
Разточваме тестото , разстиламе отгоре от орехите /колкото са останали след пълненето/, поставяме рибата и я завиваме добре с тестото.
Печем в умерена фурна.
Добър апетит!
Коментари