За празничната трапеза

Пангасиус в орехов сос


Необходими продукти:


1 кг. бяла риба
1/2 к.ч. олио (зехтин)
1 к.ч.ситно счукани орехови ядки
2 скилидки чесън
1 с.л. оцет
2 лютиви чушлета
1/2 връзка магданоз
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:
Рибата се почиства и измива. Нарязва се на филийки около 2 см, посолява се поръсва се с черен пипер, сол и се пече на умерена скара (тефлонов тиган). Поръсва се със ситно нарязан магданоз.Чесънът се счуква със сол, добавя се черен пипер, ситно нарязан магданоз, оцет, ситно нарязаните чушлета, олио, попарва се с 1 ч.ч. гореща вода, добавят се орехите и се разбърква ( може да се пасира).Рибата се поднася топла, залята със соса и гарнитура от варени картофи,залети с разтопено масло и поръсени с магданоз.

Ползваната рецепта е от http://vkusnotiiki.net/recipe.php?rec=889

Коментари