ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА НИКИ:
ИТАЛИАНСКА САЛАТА:
Продукти:
кисели краставички, ябълка и шунка - всичко, нарязано на лентички.
Омесва се с майонеза.
Гарнирани с бутилка бяло сухо вино.
ПРЕДЯСТИЕ:
Панирано пилешко бон филе,
бяло сухо вино.
ОСНОВНО ЯСТИЕ:
ЧЕСНОВО ПИЛЕ
Продукти:
пилешко филе, чесън на прах- разтворен в зехтин, кашкавал
Начин на приготвяне:
2 бр. пилешки филенца се намазват с разтворения сух чесън и се слепват, като помежду им се слага парче кашкавал. По желание може и нарязана кисела краставичка. Така слепените филенца се панират и изпържват до златист цвят. След като се извадят от тигана, за минутка се слагат в микровълновата фурна да се дозапечат.
ДЕСЕРТ:
КАРАМЕЛИЗИРАН БАНАН
Банана се нарязва на кръгчета с дебелина 2-3 см.
На котлона се разтопява масло и захар до кафеникав оттенък на захарта. Добавя се малко водичка и се задържа още малко на котлона.
Овалват се банановите кръгчена в карамела и се нареждат в чиния.
И всичко отново - с ... бяло сухо вино! :)
Добър апетит!
Коментари