КАКВО ДА СГОТВИМ ДНЕС?!



ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА НИКИ:

ИТАЛИАНСКА САЛАТА:

Продукти:

кисели краставички, ябълка и шунка - всичко, нарязано на лентички.

Омесва се с майонеза.

Гарнирани с бутилка бяло сухо вино.

ПРЕДЯСТИЕ:

Панирано пилешко бон филе,

бяло сухо вино.

ОСНОВНО ЯСТИЕ:

ЧЕСНОВО ПИЛЕ

Продукти:

пилешко филе, чесън на прах- разтворен в зехтин, кашкавал

Начин на приготвяне:

2 бр. пилешки филенца се намазват с разтворения сух чесън и се слепват, като помежду им се слага парче кашкавал. По желание може и нарязана кисела краставичка. Така слепените филенца се панират и изпържват до златист цвят. След като се извадят от тигана, за минутка се слагат в микровълновата фурна да се дозапечат.

ДЕСЕРТ:

КАРАМЕЛИЗИРАН БАНАН

Банана се нарязва на кръгчета с дебелина 2-3 см.

На котлона се разтопява масло и захар до кафеникав оттенък на захарта. Добавя се малко водичка и се задържа още малко на котлона.

Овалват се банановите кръгчена в карамела и се нареждат в чиния.

И всичко отново - с ... бяло сухо вино! :)

Добър апетит!

Коментари